30.03.2017 21:59

Drost hoopt nog op een rentree in dit seizoen

Henrico Drost baalt flink nadat hij met Excelsior een tegendoelpunt te verwerken krijgt in de wedstrijd tegen FC Utrecht. (06-11-2016)
Henrico Drost baalt flink nadat hij met Excelsior een tegendoelpunt te verwerken krijgt in de wedstrijd tegen FC Utrecht. (06-11-2016)

Voor de winterstop miste Excelsior-verdediger Henrico Drost geen enkele wedstrijd in de Eredivisie, maar na speelronde zeventien begon hij te kwakkelen met zijn fysieke gesteldheid. Een rentree lonkt echter voor de routinier.

Tijdens het trainingskamp van Excelsior liep Drost een kuitblessure op en toen hij daarvan hersteld was, werd de mandekker vlak voor de wedstrijd tegen FC Groningen flink ziek. Nadat de dertigjarige verdediger weer beter was, leek een rentree er alsnog te komen, maar toen gooide weer een buikblessure roet in het eten.

"In de eerste seizoenshelft heb ik alles gepeeld en die lijn wilde ik na de winterstop doortrekken. Dan is het heel frustrerend als dat kan niet kan. Ik hoop nu dat ik komende week goed doorkom en dat ik dan met het tweede kan spelen. Ik heb zo'n lange blessure eigenlijk nooit eerder gehad, maar ik hoop dat ook nooit meer te hebben. Als je steeds vanaf de tribune moet toekijken, beleef je de wedstrijden toch anders", kijkt Drost op de clubwebsite van Excelsior terug op zijn blessureleed.

Een terugkeer van de ervaren Drost, die bijna driehonderd wedstrijden speelde in zijn carrière, komt Excelsior niet ongelegen in de laatste weken. De ploeg staat nog maar net boven de degradatiezone in de Eredivisie en heeft in de komende speelrondes punten nodig om zich definitief veilig te voetballen in de competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner