31.03.2017 09:21

Engelse clubs bekijken gevolgen van de Brexit

De twintig Premier League-clubs hebben de koppen bijeen geslagen. Ze hebben de Britse regering opgeroepen om te onderzoeken in welke mate de Engelse voetbalcompetitie beschadigd gaat worden in verband met de naderende Brexit.

In juni van vorig jaar stemden de Britten voor een uittreding uit de Europese Unie. Om alles keurig af te ronden, is er een overgangsperiode van een aantal jaar. Desalniettemin begint de tijd te dringen, zeker nadat De Britse premier Theresa May dinsdagavond een brief signeerde waarin het de EU formeel op de hoogte stelde van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk. Daarmee zijn de onderhandelingen over de Brexit officieel van start gegaan.

Voor Premier League-clubs zullen wellicht strengere regels komen inzake het aantrekken van spelers uit het buitenland. De verenigingen vrezen voor de populariteit van de competitie en willen dus nu achterhalen in hoeverre het schadelijk kan worden voor de Premier League. In ieder geval lonkt een onzekere periode voor de ploegen in de competitie waarin wereldwijd het meeste geld is gemoeid. "Ik weet niet wat er zal gebeuren. Er komen vrijstellingen aan, hopelijk maken wij daar ook deel van uit", laat onder meer Stoke City-eigenaar Peter Coates in gesprek met AP weten.

De ploegen uit de Premier League vrezen dat andere Europese topclubs kunnen concurreren, indien de bewegingsvrijheid van werknemers wordt beperkt. "De Premier League is de beste competitie die de wereld ooit heeft gezien", stelt David Gold, mede-eigenaar van West Ham United. "Onze league zorgt voor fantastische reclame voor Groot-Brittannië. Ik weet dat iedereen het heeft over de ongekende rijkdom van alle clubs, maar vergeet niet dat al deze spelers een riant salaris krijgen en dat we veel belasting moeten betalen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner