31.03.2017 11:28

Berahino: gedrogeerd met XTC in nachtclub

Saido Berahino heeft na zijn schorsing van ongeveer acht weken een loodzware tijd achter de rug. De Engelse aanvaller van Stoke City werd geschorst vanwege vermeend drugsgebruik, maar is nu weer speelgerechtigd. Na vier invalbeurten stond hij voor de interlandperiode zowaar tweemaal achter elkaar aan de aftrap, maar scoren deed hij nog niet.

De schorsing kwam precies op een vervelend moment, daar Berahino net getransfereerd was naar Stoke City. De aanvaller lag met zijn vorige werkgever al een tijd in de clinch, omdat hij wilde vertrekken. West Bromwich Albion wilde echter niet meewerken, maar ging in de winter toch overstag, nadat Berahino tussen september en januari geen enkele keer meer in actie kwam. Pas nadat de transfer van veertien miljoen euro naar Stoke City was afgerond, kwam aan het licht dat de Engelsman vanaf begin november geschorst was omdat de stof MDMA in zijn lichaam was gevonden.

Dat is de werkzame stof in de drug XTC. In het BBC-programma Football Focus verklaart Berahino dat hij nooit opzettelijk drugs heeft gebruikt en dus heel veel pech heeft gehad. "Om geschorst te worden voor iets wat je niet echt hebt gedaan, is enorm moeilijk te accepteren. Je gaat een avondje stappen, weet niet wie er allemaal bij je in de buurt staan en dan blijkt dat er mensen zijn die er puur en alleen op uit zijn om je te pakken."

De elfvoudig jeugdinternational van Jong Engeland, die tijdens die elf wedstrijden maar liefst tien keer tot scoren kwam, snapt dat hij toch deels schuldig is. "Ik ben zelf naar een nachtclub gegaan, dus deels ben ik verantwoordelijk voor wat er is gebeurd." Berahino voelde weinig steun van West Bromwich Albion en dat deed de aanvaller bijzonder veel pijn. "Niemand bij die club heeft me in bescherming genomen. Het was enorm zwaar om niet te kunnen voetballen. Dat kostte me enorm veel moeite. Ik werd zelfs depressief."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner