01.04.2017 17:44

Verdonk sinds november weer een basisplaats

Ron Jans wil zaterdagavond tegen Excelsior de uitstekende reeks van PEC Zwolle doorzetten met de vertrouwde namen. Enkel de basisplaats van Calvin Verdonk is opvallend. De Feyenoord-huurling speelde in veertien van de zeventien wedstrijden, maar verdween daarna naar de bank.

Tegen Excelsior mag de linksback weer starten in de basis en dat is voor het eerst sinds de 0-4 nederlaag tegen FC Groningen. Dat gaat ten koste van de Nieuw-Zeelander Ryan Thomas, waardoor Django Warmerdam opschuift naar het middenveld. Thomas miste door een orkaan zijn vlucht naar Nederland en ook de trainer voor het duel met de Rotterdammers. PEC Zwolle is bezig aan een goede reeks. Het won in de laatste negen wedstrijden meer punten (zestien) dan in de achttien duels daarvoor (veertien).

"Januari was echt een dramatisch slechte maand van hem, fysiek zag het er ook gewoon slecht uit. Daarom is hij wat naar de achtergrond verdwenen", stelde Jans in gesprek met RTV Oost. "Maar hij heeft de laatste weken weer goed getraind, goed gespeeld bij de beloftes. En bij Jong Oranje heeft hij het vorige week uitstekend gedaan. Calvin heeft zijn kans zelf afgedwongen."

Excelsior doet het de laatste wedstrijden ook uitstekend en gaat voor de vierde opeenvolgende ongeslagen wedstrijd, na gelijke spelen tegen AZ (1-1) en Ajax (1-1) en winst op sc Heerenveen (4-1). De ploeg van Mitchell van der Gaag doet dat met de vertrouwde spelers, alleen speelt Luigi Bruins in plaats van Anouar Hadouir ten opzichte van het laatste competitieduel met Ajax. Het betekent ook dat Jordy de Wijs gewoon vanaf de start zal meedoen, ondanks zijn gebroken pols.

De wedstrijd is vanaf 18.30 uur LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner