02.04.2017 19:31

Goudhaantje Gomez doet het weer voor Jonker

Andries Jonker heeft zondag zijn ongeslagen status als trainer van VfL Wolfsburg in stand gehouden. Met dank opnieuw aan spits Mario Gomez, die in de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen in de slotfase binnen acht minuten een loepzuivere hattrick maakte. Het bleek niet genoeg voor een spectaculaire zege, want invaller Kai Havertz redde nog een punt voor de thuisclub: 3-3.

Bayer Leverkusen stond lang met 2-0 voor dankzij doelpunten van Karim Bellarabi en Kevin Volland. In de laatste tien minuten zorgde Gómez er met drie doelpunten voor dat Wolfsburg de achterstand omzette in een voorsprong.

De Duitse spits hield daarmee een opvallende reeks in stand. Sinds de aanstelling van Jonker begin vorige maand maakte Gomez alle doelpunten van zijn club. Hij bezorgde Wolfsburg overwinningen op SV Darmstadt 98 en RB Leipzig (twee keer 1-0) en een gelijkspel tegen FSV Mainz 05 (1-1).

De 31-jarige Gomez is helemaal opgeleefd onder Andries Jonker. Sinds de Nederlander op de bank zit, is de spits goed op schot. In vier wedstrijden vond Gomez al zes keer doel: de volledige productie van Wolfsburg.