02.04.2017 20:30

ADO wint degradatiekraker: "Dik verdiend"

Sheraldo Becker schuift al in de eerste minuut de bal onder Benjamin van Leer door. Ard van Peppen komt net te laat en kan een treffer niet voorkomen. (02-04-2017)
Sheraldo Becker schuift al in de eerste minuut de bal onder Benjamin van Leer door. Ard van Peppen komt net te laat en kan een treffer niet voorkomen. (02-04-2017)

Onderaan de ranglijst speelden ADO Den Haag en Roda JC een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. ADO won overtuigend (4-1), waardoor Roda de nieuwe hekkensluiter is. In Den Haag waren ze gelukkig.

"We hebben dik verdiend gewonnen, het was een goede collectieve prestatie. Met 4-1 winnen geeft een goed gevoel, vooral ook vanwege de manier waarop. Ik heb een ADO gezien dat mij goed is bevallen", aldus de winnende trainer Alfons Groenendijk tegenover Omroep West. Hij gooide zijn voorhoede flink op de schop, maar de keuzes pakten goed uit. Mike Havenaar en Sheraldo Becker kregen de voorkeur boven Guyon Fernandez en Ruben Schaken.

"Dat geluk moet je hebben. Natuurlijk moet je altijd kijken naar fitheid. Maar je moet jongens die een tijdje eruit zijn geweest en op de deur kloppen, ook een keer belonen. Als je daar het juiste moment voor vindt en ze vullen het dan ook nog eens in. Dat is mooi. Maar het kan ook anders uitpakken." Zowel Becker als Havenaar kwam tot scoren, waarna Fernandez als invaller ook nog op het scorebord kwam.

Voor buitenspeler Becker was het zijn elfde basisplaats van het seizoen. De Amsterdammer transfereerde met veel bombarie naar Den Haag, maar kon zondagmiddag tegen Roda zijn waarde bewijzen. Binnen een minuut opende hij al de score, waarna het publiek het toezong. "Natuurlijk krijg je dan vleugels. De supporters moeten achter ons staan en dat hebben ze gedaan vandaag."

"Toen ik hier kwam was ik een beetje gefrustreerd. Het lukte steeds niet. Maar de laatste weken gaat het lekker. Ik doe de dingen waar ik goed in ben en vandaag kreeg ik de kans van de trainer. Hij zei: 'leef je uit.' Dit voelt gewoon heerlijk."

De basisplaats van Becker ging ten koste van Fernandez. De spits moest in de winterstop als nieuweling ADO in de Eredivisie houden, maar kwam tot zondagmiddag nog niet tot scoren. "k heb het wel vaker meegemaakt, dat ik niet scoorde. Dan moet je niet moeilijk gaan doen of er wakker van liggen. Hij valt heus wel een keer. Het was fijn dat hij deze keer wel viel." 

Waar in Den Haag feest werd gevierd, was de sfeer in Kerkrade heel grimmig. De uitsupporters protesteerden de eerste tien minuten van de tweede helft, terwijl er ook werd opgeroepen tot een vertrek van trainer Yannis Anastasiou. De Griek is niet bang voor zijn eigen positie. "Ik ben bezig met het team. Dat moet beter gaan spelen en wedstrijden gaan winnen. Ik ga eerst met de club praten en niet met jullie. Jullie horen het wel als er iets gebeurt", besluit Anastasiou tegen de NOS.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner