02.04.2017 20:06

Club Brugge begint play-offs met nederlaag

Club Brugge is de play-offs in de Belgische voetbalcompetitie slecht begonnen. Met de Nederlanders Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn, Ruud Vormer en Lex Immers in de basis ging de ploeg van trainer Michel Preud'homme zondag met 2-1 onderuit bij AA Gent.

De thuisploeg speelde bijna de gehele tweede helft met een man minder. De Nigeriaanse verdediger William Troost-Ekong, opgegroeid in Nederland, kreeg in de vijftigste minuut zijn tweede gele kaart. Ondanks het overtal slaagde Brugge er niet in om de achterstand om te buigen.

Aanvaller Wesley Moraes zette Club Brugge al in de achtste minuut op voorsprong. Moses Simon maakte in de 25e en 45e minuut de doelpunten voor Gent, de tweede uit een strafschop. Na rust bleven doelpunten uit.

Anderlecht, dat vrijdag al met 2-1 te sterk was voor Zulte Waregem, heeft in de stand van de play-offs om het kampioenschap nu vier punten voorsprong op het achtervolgende Club Brugge.