03.04.2017 10:50

Neymar in illuster Club van Honderd-rijtje

Neymar is de achttiende speler in dienst van Barcelona die honderd keer het net trof voor de Spaanse club. De Braziliaan tekende zondag voor de 1-4 tegen Granada en dat doelpunt was een mijlpaal voor de aanvaller.

Santos
Neymar maakte in de zomer van 2013 de overstap naar de Spaanse topclub Barcelona. Voor een bedrag van rond de vijftig miljoen verliet hij zijn Braziliaanse club Santos. Neymar stond al geruime tijd bekend als groot talent. Bij Barcelona maakt hij die reputatie waar. Zijn eerste doelpunt voor Barcelona scoort hij in de Supercopa tegen Atlético Madrid.

Seizoen 2014/2015
In zijn eerste seizoen moet hij genoegen nemen met negen treffers. Zijn definitieve doorbrak komt een jaar later. In het seizoen 2014/2015 weet hij 22 keer te scoren in de Primera División, tien keer in de Champions League en zeven keer in de Copa del Rey. Met 39 treffers is dat seizoen nog altijd het productiefste jaar voor Neymar in het shirt van Barcelona. 

De club van honderd
Tegen Granada mocht Neymar zijn honderdste treffer scoren. Achttien spelers gingen Neymar voor. De laatste speler die zich voegde tot dit rijtje was Luis Luis Suárez. Neymar had 177 wedstrijden nodig om tot het aantal van honderd doelpunten te komen. Ter vergelijking: Lionel Messi had elf wedstrijden meer nodig om de magische grens van honderd te bereiken. Neymar treedt in de voetsporen van zijn landgenoten Rivaldo (130) en Evaristo (105) en is daarmee de derde Braziliaan in de club van Honderd. De ultieme goaltjesdief in dienst van Barcelona blijft Messi met 494 doelpunten.

Van zijn doelpunten scoorden Neymar er 64 in de Spaanse competitie, 21 in de Champions League, veertien in de Copa del Rey en één in de Supercopa.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner