03.04.2017 16:28

AZ Alkmaar contracteert jonge rechtsback

AZ Alkmaar heeft de zeventienjarige Robin Lathouwers vastgelegd. De rechtsback, die momenteel speelt voor AZ O17, heeft in Alkmaar een contract tot de zomer van 2020 getekend.

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, is blij met het vastleggen van de jeugdinternational. "Met Robin hebben we een moderne back vastgelegd die past in het profiel van de club", aldus Huiberts op de clubsite van AZ. "Hij is verdedigend sterk, maar ook comfortabel aan de bal. Robin is elke dag bezig om zich te verbeteren en heeft goed voor ogen waar hij naartoe wilt. Hij zorgt voor de optimale voorwaarden om te presteren en is daarin een voorbeeld voor de rest van de groep."

Lathouwers sluit aankomend seizoen aan bij AZ O19, maar hoopt snel de stap naar Jong AZ te maken. "Het voelt echt goed", doelt Lathouwers op het ondertekenen van zijn contract. "Ik ben een tijdje geblesseerd geweest, maar nu ik weer fit ben, is dit extra mooi. AZ is een goede club, ik speel hier al een tijdje en heb het gevoel dat er echt vertrouwen in mij is. Volgend seizoen ga ik naar Onder 19 en van daaruit wil ik zo snel mogelijk de stap naar Jong AZ zetten."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner