03.04.2017 20:02

Streppel gaat nog niet voor donderspeeches

Waar sc Heerenveen dit seizoen al swingend voetbal op de mat legde, zijn de resultaten in 2017 meer dan tegenvallend. Ook zaterdagavond ging het mis: Heracles Almelo was met liefst 4-1 te sterk. Trainer Jurgen Streppel houdt het hoofd nog koel.

De nederlaag in Almelo was voor Heerenveen al de derde zeperd op rij. Het jaar 2017 is toch al elf speelrondes oud, maar de Friezen pakten daarin maar acht punten. Ter vergelijking: hekkensluiter Roda JC deed het beter met tien punten. Voor Streppel geen reden voor donderspeeches, maar hij ging het gesprek aan met individuele spelers. "Als het goed draait is het makkelijker om kritisch te zijn. De jongens beseffen terdege dat het niet goed gaat en willen zelf niets liever dan presteren."

Ondanks de nieuwe nederlaag, blijft Streppel geloven in de speelwijze. De ploeg wil aanvallend voetbal spelen, maar wisselt goede wedstrijden af met hele slechte. Tegen PSV (4-3) en Feyenoord (2-1) werd weliswaar verloren, maar was er wel perspectief. Op bezoek bij Excelsior (4-1) en Heracles Almelo (4-1) stelde de ploeg juist enorm teleur. "We geloven nog steeds in onze manier van spelen. Het is belangrijk dat iedereen zijn taak goed uitvoert, als dat gebeurt, is de kans dat je wint groter. We blijven gewoon ons ding doen."

"We moeten rustig blijven en elkaar blijven steunen, maar het is wel tijd voor een zege. We moeten het vertrouwen terug krijgen en in dat opzicht is een overwinning welkom. Niets werkt beter dan winnen, ik hoop dat het ons snel lukt", besluit Streppel. Heerenveen krijgt dinsdagavond in eigen huis kan op revanche. Sparta Rotterdam komt op bezoek in het Abe Lenstra Stadion, dat tegen degradatie vecht. Ook Sparta deed het beter in 2017, met elf behaalde punten.

Ploegen die op degradatie/nacompetitie staan en punten in 2017:
- ADO Den Haag: 8
- Go Ahead Eagles: 11
- Roda JC: 10
* sc Heerenveen: 8

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner