03.04.2017 20:54

Lovren hoopte op excuses na keiharde tackle

Dejan Lovren (r.) schreeuwt het uit na een harde tackle van Ross Barkley (zittend). Joel Matip doet zijn verslag bij de scheidsrechter, terwijl Georginio Wijnaldum toekijkt. (01-04-2017)
Dejan Lovren (r.) schreeuwt het uit na een harde tackle van Ross Barkley (zittend). Joel Matip doet zijn verslag bij de scheidsrechter, terwijl Georginio Wijnaldum toekijkt. (01-04-2017)

De Merseyside-derby tussen Liverpool en Everton brengt wat extra sentimenten omhoog bij de spelers van beide clubs, maar Everton-middenvelder Ross Barkley ging daarin zaterdagmiddag over de schreef. Hij stond vol op het onderbeen van tegenstander Dejan Lovren, die op z'n minst excuses verwachtte.

Vijf minuten voor rust, bij een 2-1 voorsprong voor Liverpool, ging de 23-jarige Barkley vol door op Lovren. De 22-voudig international kreeg een gele kaart voor zijn charge, terwijl heel Anfield aan een rode kaart dacht. Ook trainer Jürgen Klopp kon de overtreding niet geloven:

Lovren kon doorspelen na de overtreding, maar gaf aan Sky Sports aan niet blij te zijn met het oncollegiale gedrag van Barkley na afloop. "Dat is het enige wat me niet bevalt. Als je een harde tackle maakt, moet je daar eerlijk in zijn en je excuses aanbieden. Ga niet tegen de scheidsrechter praten dat het geen overtreding was. Ik denk dat iedereen het zag, maar voor mij is het nu voorbij. Als ik je mijn been laat zien, komt het morgen op de voorpagina's."

Voor Liverpool was de uiteindelijk 3-1 overwinning op de stadsgenoot een belangrijke stap naar een ticket voor Champions League-deelname. Het is ongemeen spannend in de Premier League, waar de nummers één tot en met vier bemachtigen een plekje in de prestigieuze toernooi.
1. Chelsea: 29 - 69
2. Tottenham Hotspur: 29 - 62
3. Liverpool: 30- 59
4. Manchester City: 29 - 58
5. Manchester United: 28 - 53
6. Arsenal: 28 - 51

"Als je in de Champions League wilt spelen, moet je spelen als een Champions League-team. Onze focus ligt op de volgende wedstrijd en we moeten gewoon punten pakken. We verloren bij Bournemouth (4-3, red.), waardoor we gewaarschuwd zijn voor woensdagavond. We staan nu nog in de top vier, maar daar willen we ook staan aan het einde van de competitie", besluit de centrale verdediger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner