03.04.2017 21:12

Quincy Promes was maandagavond goud waard voor Spartak Moskou. In de thuiswedstrijd tegen Gazovik Orenburg schoot de Nederlander zijn ploeg in de blessuretijd naar de overwinning: 3-2.

Spartak Moskou is na de zege nog altijd de koploper van de Russische Premier Liga. De ploeg verzamelde zes punten meer dan achtervolger en stadsgenoot CSKA Moskou. In de strijd om het kampioenschap was de zege op laagvlieger Gazovik een hele belangrijke. Roman Zobnin zorgde voor een comfortabele 2-0 voorsprong, maar in een tijdsbestek van één minuut maakte Gazovik gelijk. Tot de laatste minuut hield de ploeg stand, maar het moest toch nog buigen voor Promes.

Voor de 25-jarige Promes was het zijn achtste competitiedoelpunt van het seizoen. Vijf daarvan maakte hij toen zijn ploeg tegen een gelijke stand- of achterstand aankeek. Mocht er een kampioenschap komen, zal Promes dan ook op handen worden gedragen met zijn aanzienlijke aandeel. De supporters van Spartak Moskou snakken naar een titel. De laatste dateerde uit 2001. Met nog negen wedstrijden te gaan, breken er spannende tijden aan.