03.04.2017 21:42

Mulder stopt bij CD Eldense na matchfixing

Het bizarre verhaal van CD Eldense krijgt een nieuw hoofdstuk. De ploeg verloor zaterdag met 12-0 van Barcelona B, waarna de club werd opgeheven. De Nederlander Hans Mulder houdt het helemaal voor gezien na geruchten over matchfixing.

In de Spaanse derde divisie is Eldense de kansloze hekkensluiter. De 29-jarige Mulder, voormalig speler van RKC Waalwijk, NEC en Willem II, transfereerde in de winter naar Eldense, maar heeft snel spijt gekregen van die beslissing. Mulder was weliswaar basisspeler, maar er gaan geruchten van matchfixing achter de enorme nederlaag tegen Barça.

Ploeggenoot Cheikh Saad zou in de basis beginnen, maar werd van het wedstrijdformulier gehaald. "Ze vertelden aan een teamgenoot dat als hij wilde spelen, hij niet mocht scoren. Mij hebben ze niets gevraagd. Ik weet zeker dat de coach op de hoogte was. Er zijn vier spelers betrokken. Het maakt me niet uit wat er gebeurt, maar als ik de kans krijg, zal ik de namen van deze spelers geven", zei Saad tegen El Mon de Rac1.

Voor Mulder is de hele zaak genoeg reden om het voor gezien te houden. De voetbalnomade speelde al in Nederland (RKC, NEC en Willem II), India (Delhi Dynamos FC en Chennaiyin FC), Denemarken (FC Nordsjælland) en Spanje (CP Cacereño en Eldense), maar gaat op zoek naar een nieuwe club. "Ik ben per direct gestopt, omdat ik hier helemaal niets mee te maken wil hebben", aldus Mulder tegen FOX Sports.

De middenvelder heeft veel ervaring in de Nederlandse competities. Mulder speelde vooral in de Jupiler League, maar kwam ook in 66 wedstrijden in actie in de Eredivisie. In 2014 verliet hij NEC, toen de club degradeerde, voor het avontuur in India. Sindsdien zwierf hij over de wereld, waarna hij in het ongelooflijke verhaal van Eldense verzeild raakte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner