04.04.2017 10:47

Te Vrede: "De zwaarste tijd uit mijn leven"

Mitchell te Vrede heeft een zware periode achter de rug. Onlangs werd teelbalkanker ontdekt bij de spits - die tegenwoordig actief is bij het Turkse Boluspor - maar inmiddels is Te Vrede weer helemaal genezen.

"Zes weken geleden is bij een controle in het ziekenhuis een tumor ontdekt", vertelt de oud-speler van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen aan De Telegraaf. "Dat was in een teelbal en deze bleek zonder uitzaaiingen te zijn. De tumor is in Nederland succesvol verwijderd. Het is bovendien een vorm van kanker waarbij mensen na een vroege constatering in 99 procent van de gevallen helemaal genezen. Bij de laatste controle is gebleken dat ik weer volledig gezond ben. Dat hebben de artsen ook verklaard."

"Natuurlijk ben ik in eerste instantie erg geschrokken, maar na het goede nieuws van de arts ben ik nu bezig met mijn herstel. Ik sta weer op het veld en ben keihard aan het trainen om mijn club Boluspor te kunnen helpen zich te kwalificeren voor de play-offs en eventueel promotie. Dit was de zwaarste tijd van mijn leven. Gelukkig kan ik weer positief vooruitkijken en dit achter me laten. Zo zie je maar dat niets belangrijker is dan je gezondheid."

Te Vrede vertrok afgelopen zomer van sc Heerenveen naar Boluspor. De spits heeft tot dusver zes officiële wedstrijden in het shirt van de Turkse club gespeeld, daarin wist Te Vrede eenmaal te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner