04.04.2017 12:08

'Rust Kruiswijk, eerste basisplaats Büttner'

Alexander Büttner (r.) is Mohamed Rayhi (l.) te snel af tijdens de Gelderse derby Vitesse - NEC Nijmegen (02-04-2017).
Alexander Büttner (r.) is Mohamed Rayhi (l.) te snel af tijdens de Gelderse derby Vitesse - NEC Nijmegen (02-04-2017).

Alexander Büttner begint woensdagavond hoogstwaarschijnlijk voor het eerst sinds zijn terugkeer naar Vitesse in de basis. Vitesse-trainer Henk Fraser is namelijk van plan om de 32-jarige Arnold Kruiswijk rust te gunnen tegen Heracles Almelo.

Volgens De Gelderlander moet Büttner, die op 16 januari een contract tekende bij Vitesse, Kruiswijk vervangen tegen Heracles Almelo. De linksback liet in januari zijn contract bij het Russische Dinamo Moskou ontbinden en keerde vervolgens terug bij Vitesse. De linkspoot gaf direct aan niet geheel fit te zijn en na bijna vier maanden in dienst van Vitesse staat hij nu voor zijn eerste basisplaats sinds zijn terugkeer in Arnhem.

Büttner kwam tot dusver tot vijf wedstrijden namens Vitesse in de Eredivisie, daarnaast kreeg hij ook één keer speelminuten in het bekertoernooi. De Doetinchemmer moest de afgelopen periode vooral wedstrijdritme opdoen bij de beloften. In dienst van Jong Vitesse kwam Büttner, die in de ploeg van trainer John Lammers ook regelmatig als linksbuiten speelde, tot dusver tot zeven wedstrijden in de Tweede Divisie, daarin was de 28-jarige linkspoot driemaal trefzeker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner