04.04.2017 12:33

'Corrupte' trainer van Eldense opgepakt

De Spaanse politie heeft dinsdag een trainer van Eldense opgepakt, Filippo Di Pierro. De club die uitkomt op het derde niveau in Spanje verloor zaterdag met liefst 12-0 van Barcelona B en degradeerde daardoor. Al snel werd gesuggereerd dat er sprake is van matchfixing.

De voorzitter van Eldense heeft aangifte gedaan bij de politie en dat leidde volgens de Spaanse krant Marca tot de aanhouding van Di Pierro, de Italiaan die tot de trainersstaf behoorde. Hij fungeerde dit seizoen even als interim-hoofdtrainer. Hij ging daarna verder als assistent van de nieuwe hoofdtrainer, die in februari werd aangesteld.

Eldense verbrak na de recordnederlaag tegen het tweede elftal van Barcelona direct de banden met Italiaanse investeerders. Een aantal spelers, onder wie de Nederlander Hans Mulder, besloot meteen te vertrekken bij de club. "Ik ben direct gestopt, omdat ik hier helemaal niets mee te maken wil hebben'', zei Mulder, oud-speler van onder meer RKC Waalwijk, Willem II en NEC.

Een ploeggenoot van Mulder zei na de afstraffing in Catalonië dat enkele van zijn medespelers de wedstrijd bewust met grote cijfers wilden verliezen. Een oud-speler van de club, die in januari tegen zijn zin in moest vertrekken bij Eldense, noemt de Italiaanse investeerders in de Spaanse krant El Pais "maffialieden". Volgens hem hebben de Italianen vanuit de hele wereld jonge spelers met weinig talent aangetrokken, die gebruikt werden om uitslagen te 'fixen'. "Het waren kinderen die ieder niveau misten", zei Kevin Sanz.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner