04.04.2017 15:11

Van den Brom gunt Vlaar rust tegen Ajax

AZ treedt woensdag in Amsterdam zonder Ron Vlaar aan tegen Ajax. De verdediger en aanvoerder van de Alkmaarse club krijgt rust. De medische staf van AZ heeft voor Vlaar, die dit seizoen lang kampte met fysieke problemen, een traject uitgestippeld richting de bekerfinale op zondag 30 april tegen Vitesse.

"We moeten voorzichtig zijn met Ron", zei trainer John van den Brom dinsdag op de website van AZ. "We willen Ron superfit krijgen voor de bekerfinale. Zaterdag speelde hij heel goed, bijna weer ouderwets. Dat wil je continueren, want fysiek gezien kan hij spelen. Alleen weten we niet hoe hij daarop gaat reageren en dat risico willen we niet nemen."

Naast Vlaar ontbreekt ook rechtsback Jonas Svensson, die last heeft van een hamstring. Svensson wordt vervangen door Mattias Johansson. Derrick Luckassen neemt centraal achterin de positie van Vlaar over, waardoor op het middenveld weer plek is voor Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër bleef zaterdag tegen FC Groningen (0-0) voor straf aan de kant omdat hij te laat op de club was.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner