04.04.2017 18:31

Kampioen van 2010 viert knappe mijlpaal

Wout Brama speelt dinsdagavond zijn driehonderdste wedstrijd in de Eredivisie. De man uit Almelo doet dat met zijn huidige werkgever FC Utrecht op bezoek bij Excelsior.

Het is pas zijn tiende wedstrijd voor de club uit de Domstad, die de overige 290 wedstrijden verdeelde over PEC Zwolle(59) en vooral FC Twente(231), de club waar hij groot werd als voetballer. Het was ook de vereniging uit Enschede waar de nu dertigjarige Brama debuteerde – dat deed hij in augustus 2005 op bezoek bij Roda JC Kerkrade. In Limburg werd het echter 2-0 voor de thuisploeg. Zijn honderdste wedstrijd, in april 2009 bij Willem II, ging beter: 0-2 voor Twente.

In de Grolsch Veste was hij lange tijd een belangrijke sterkhouder op het middenveld en het is ook daar dat hij zijn grootste successen als voetballer vierde. Naast tweemaal de Johan Cruijff Schaal te hebben gewonnen, was hij deel van de ploeg die in 2010 onder Steve McClaren het kampioenschap mocht vieren. Een jaar later kwam daar nog de KNVB-beker bij en die finale heeft voor Brama een mooi tintje. Hij was het namelijk die in de finale tegen Ajax(3-2) de aansluitingstreffer liet noteren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner