05.04.2017 09:49

Schaars twijfelt over spelen op kunstgras

Stijn Schaars is teruggekeerd binnen de lijnen voor sc Heerenveen en zet meteen de lijnen uit. (04-04-2017)
Stijn Schaars is teruggekeerd binnen de lijnen voor sc Heerenveen en zet meteen de lijnen uit. (04-04-2017)

Na 3,5 maand blessureleed keerde Stijn Schaars dinsdagavond weer terug binnen de lijnen. De middenvelder van sc Heerenveen zal voorzichtig aan moeten doen, waar kunstgras de kwetsuur alleen maar kan verergeren.

Op 16 december vorig jaar kwam Schaars voor het laatst in actie. Hij had last van een blessure aan zijn spronggewricht, iets waar hij ook al eerder mee te kampen had. "Daar heb ik zo’n twaalf jaar geleden al eens last van gehad en dat speelde nu weer op. Vermoedelijk omdat ik enkele wedstrijden achter elkaar op kunstgras heb gespeeld. Ik ga in de toekomst zeker kijken of het verstandig is om te spelen op kunstgras want mijn gezondheid is belangrijker dan een wedstrijd."

In de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (3-0) maakte de 33-jarige Schaars zijn rentree voor Heerenveen. Als invaller mocht hij een half uur meespelen, waarin Heerenveen de wedstrijd wist te beslissen. Toeval is het niet dat de ploeg beter begon te draaien. Met Schaars in het elftal presteren de Friezen stukken beter dan zonder Schaars.

Tijdens de afwezigheid van Schaars kende de ploeg een enorme terugval. Zelfs hekkensluiter Roda JC pakte in 2017 meer punten dan Heerenveen. Schaars heeft wel een verklaring voor de dip. "Ze hebben na de winterstop een paar hele goede wedstrijden gespeeld waarin het elftal zichzelf tekort heeft gedaan. Dan verlies je een paar keer en gaat het vertrouwen achteruit. Dat is een bepaald fenomeen dat erin sluipt en dan heb je overwinningen nodig om het om te keren."

De aanvoerder van Heerenveen kon niet op het veld staan, maar liet zich buiten de lijnen ook niet gelden. "Ik heb bewust afstand genomen, omdat ik vind dat als je niet speelt, je er ook niet mee moet gaan bemoeien. Ik zou dat zelf ook niet willen dat jongens die niet spelen zich ermee gaan bemoeien. Dus ik heb het ook losgelaten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner