05.04.2017 23:28

Real wint van Leganés en blijft koploper

Real Madrid heeft in de Spaanse competitie de koppositie geconsolideerd. De ploeg van trainer Zinédine Zidane versloeg woensdagavond Leganés met 4-2. Nummer twee Barcelona was met 3-0 te sterk voor Sevilla. Daardoor bleef het verschil tussen de twee aartsrivalen twee punten, met voor Real Madrid nog een wedstrijd in te halen.

Zidane had in verband met het drukke programma de komende weken, inclusief duels met Atlético Madrid, Bayern München en Barcelona, zijn gangmakers Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Toni Kroos rust gegeven. Daar hoefde de Franse oud-international aanvankelijk geen spijt van te hebben. Binnen 24 minuten leidde Real Madrid met 3-0 door treffers van Álvaro Morata (twee) en James Rodríguez.

Real Madrid liet na de flitsende start het duel een beetje lopen. Leganés kwam nog voor de rust terug tot 2-3, maar meer zat er voor de laagvlieger niet in. Een eigen treffer van de thuisploeg zorgde voor 2-4 en daar bleef het bij.

Gele kaart

Barcelona had in Camp Nou weinig last van Sevilla. Onder leiding van de van een schorsing teruggekeerde Lionel Messi speelden de Catalanen de bezoekers, vooral in de eerste helft, helemaal zoek: 3-0. Luis Suárez en Messi (tweemaal) zorgden voor de doelpunten. In de slotfase kreeg Vitolo van Sevilla nog zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Atlético Madrid, dat dinsdag met 1-0 won van Real Sociedad, begint zaterdag als nummer drie aan de derby tegen Real Madrid. De opgebloeide ploeg van trainer Diego Simeone won de laatste vijf competitieduels.