06.04.2017 10:16

Büttner na eerste basisplek: "Was wennen"

Alexander Büttner begint aan een dribbel tijdens het competitieduel Heracles Almelo - Vitesse (05-04-2017).
Alexander Büttner begint aan een dribbel tijdens het competitieduel Heracles Almelo - Vitesse (05-04-2017).

Alexander Büttner stond woensdagavond voor het eerst sinds zijn terugkeer naar Vitesse in de basis. De Doetinchemmer had even nodig om te wennen, maar wist zich uiteindelijk te herpakken.

De linksback moest het in Almelo opnemen tegen Brandley Kuwas. "Het was wennen, dat klopt. Toen ik een beetje gewend was, zat ik er korter op. Ik wil altijd aanvallen en weer terug. Nu koos ik meer mijn momenten. Ik heb niet te gek gedaan", aldus Büttner, die niet geheel fit aan de wedstrijd begon. "Ik kreeg dinsdag nog een harde tik op de training, maar ik moest en zou spelen. Dat zit gewoon in mij. Die knie had er ook af mogen zijn. De staf wist ervan, maar ik zei: 'ik speel'. Dit is een beloning voor het harde trainen."

Büttner is blij dat hij is verlost van Dinamo Moskou, waar hij vanwege zijn hoge salaris richting de uitgang werd geduwd. "Het is dan moeilijk om motivatie te vinden", vervolgt Büttner tegenover De Telegraaf. "Een speler heeft wedstrijden nodig. Dat had ik bij Anderlecht voor het laatst zo, maar dat is toch alweer een jaar geleden. Ik mis wedstrijdritme. Ik ben het niet verleerd. Het kan alleen maar beter gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner