07.04.2017 11:51

Pieters in de top drie met meeste intercepties

Erik Pieters (r.) probeert de bal te onderscheppen voordat Adama Traoré (l.) dat doet. (04-03-2017)
Erik Pieters (r.) probeert de bal te onderscheppen voordat Adama Traoré (l.) dat doet. (04-03-2017)

Stoke City-verdediger Erik Pieters is sinds begin seizoen 2015/2016 de speler met de op twee na meeste onderscheppingen in de Premier League. De robuuste mandekker moet alleen N'Golo Kanté en Idrissa Gana Gueye voor zich dulden.

1 - N'Golo Kanté: 413 intercepties
De ijverige middenvelder heeft van alle spelers in de Premier League in een kleine twee seizoenen het vaakst een interceptie gemaakt. Vorig jaar was hij daarom ontzettend belangrijk in het kampioenschap van Leicester City. Hij miste slechts één wedstrijd namens The Foxes en verdiende er een miljoenentransfer mee naar Chelsea. Bij de huidige koploper is hij wederom uitgegroeid tot een onmisbare schakel en ook dit seizoen staat de teller op nog maar één gemiste wedstrijd, daar hij in 29 van de 30 duels meedeed.

2 - Idrissa Gana Gueye: 400 intercepties
Met slechts dertien onderscheppingen minder staat er een tweede Afrikaanse speler op de tweede plaats. Echter, de Senegalees speelde een aantal wedstrijden minder dan Kanté. Zo kwam die laatste tot 66 wedstrijden in de Premier League en speelde Gueye 61 duels in de afgelopen twee seizoenen. Dat deed hij vorig seizoen namens Aston Villa (35 wedstrijden) en in de huidige jaargang voor het Everton van Ronald Koeman. De Nederlandse trainer liet de verdedigende middenvelder meedoen in 26 Premier League-optredens.

3 - Erik Pieters: 306 intercepties
Na deze twee Afrikaanse balafpakkers vinden we Erik Pieters terug in de lijst. De linksback annex centrale verdediger onderschepte, weliswaar bijna honderd intercepties minder dan Gueye, 306 keer de bal tijdens de afgelopen twee seizoenen in de Premier League. Dat bewijst andermaal de waarde van Pieters, die dit seizoen slechts één wedstrijd niet meedeed, vanwege een schorsing. Vorig seizoen moest hij 3 wedstrijden aan zich voorbij laten gaan en kwam hij dus tot 35 duels namens The Potters in de competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner