07.04.2017 22:50

Balotelli leidt OGC Nice langs Lille OSC: 2-1

Mario Balotelli heeft OGC Nice vrijdag in de race om het Franse kampioenschap gehouden. De Italiaanse spits leidde zijn ploeg met twee doelpunten langs Lille OSC: 1-2. Nice klom daardoor naar de tweede plaats in de Ligue 1 met één punt achterstand op koploper AS Monaco, dat wel twee wedstrijden minder speelde.

Lille kwam in de veertiende minuut op voorsprong via Ibrahim Amadou, maar Balotelli trok de stand een paar minuten later alweer gelijk. De Italiaan bracht Nice vlak voor rust met zijn dertiende treffer van dit seizoen ook op voorsprong. Lille kon daar in de tweede helft niets meer aan veranderen, ook niet met de invallers Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna binnen de lijnen.

AS Monaco neemt het zaterdag op tegen Angers SCO. Titelverdediger Paris Saint-Germain, derde op de ranglijst, ontvangt zondagavond EA Guingamp.