08.04.2017 10:55

Boessen opvolger Vloet bij FC Den Bosch

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Wil Boessen volgt na dit seizoen Wiljan Vloet op als trainer van FC Den Bosch. Dat maakte de club uit de Jupiler League zaterdag bekend. Vloet kondigde begin maart zijn afscheid als trainer aan. Hij wordt manager voetbalzaken bij de Bossche club, die momenteel dertiende staat. Boessen tekende een contract voor een jaar met een optie voor nog een jaar.

Boessen (52) werd een kleine twee jaar geleden ontslagen bij FC Oss, hoewel hij met de ploeg een periodetitel had behaald. Daarna was hij actief als trainer in Thailand. De Limburger had er, voordat hij trainer werd, een lange loopbaan als profvoetballer opzitten. Hij speelde voor Fortuna Sittard, SVV, De Graafschap, opnieuw Fortuna Sittard en Helmond Sport. Als trainer was hij verder actief voor VVV-Venlo en Fortuna Sittard.

"Wil loopt al lange tijd mee in de voetballerij en is zeer ervaren. We zijn er van overtuigd dat hij met zijn kennis en ervaring past bij onze club en in staat is om onze talentvolle spelersgroep beter te maken en verder te brengen", liet algemeen directeur Bert Wernke optekenen.

Boessen was zelf ook in zijn nopjes met zijn nieuwe functie. "Ik heb enkele vruchtbare gesprekken met de clubleiding van FC Den Bosch gevoerd en ben positief verrast over het sportieve klimaat binnen de club. FC Den Bosch is een echte volksclub met een Bourgondisch karakter. De club heeft een duidelijke sportieve visie en wil nadrukkelijk stappen voorwaarts zetten de komende jaren."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner