08.04.2017 19:00

Jubilerende Duplan in basis bij ADO Den Haag

ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk heeft zijn Franse vleugelaanvaller Édouard Duplan in het basiselftal gezet wat Duplan een uniek jubileum oplevert. De Fransman treedt daarmee voor de 300ste keer aan voor een competitief duel in een Nederlandse competitie.

Duplan werd in de zomer van 2006 door RBC Roosendaal naar Nederland gehaald. Al snel maakte hij de overstap naar Sparta Rotterdam waarbij hij zijn eerste Eredivisieminuten maakte. Na vervolgens vijf seizoenen onder contract te hebben gestaan bij FC Utrecht verdedigt Duplan tegenwoordig de clubkleuren van ADO Den Haag.

In die elf seizoenen kwam Duplan tot 299 duels verdeeld over de Eredivisie (233 duels), Eerste Divisie (40), KNVB beker (17) en zowel play-offs voor promotie/degradatie (5) als play-offs voor Europees voetbal (4). Zaterdagavond tegen FC Groningen start Duplan in de basis bij de Hagenezen. Verder treedt ADO Den Haag in een ongewijzigde opstelling.

Aan de kant van FC Groningen zijn er eveneens geen wijzigingen. Dat betekent dat de ervaren verdediger Hedwiges Maduro opnieuw op de bank zit bij de Groningers. In alle drie de keren dat Maduro in het veld stond bij FC Groningen gingen de groenwitten hard onderuit. Zijn laatste invalbeurt bedraagt van 4 december 2016. Op bezoek bij zijn voormalige club Ajax mocht Maduro acht minuten meedoen.

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Groningen is hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner