08.04.2017 20:45

Chelsea blijft ruim koploper in Engeland

Chelsea heeft de marge met de eerste achtervolger Tottenham Hotspur weer teruggebracht naar zeven punten. De koploper van de Engelse competitie won zaterdag eenvoudig met 3-1 bij Bournemouth en reageerde daarmee gepast op de overwinningen eerder zaterdag van de Spurs, Liverpool en Manchester City.

Bournemouth hielp de Londenaren zaterdag bij de 1-0. Een schot van Diego Costa werd door Adam Smith van richting veranderd en was zo onhoudbaar voor de Poolse doelman Artur Boruc.

Drie minuten later vergrootte Eden Hazard de voorsprong. Vlak voor rust zorgde Joshua King voor de aansluitingstreffer. Chelsea was na rust echter de enige ploeg die nog tot scoren kwam. Marcos Alonso schoot raak uit een vrije trap en stelde de zege helemaal veilig.