09.04.2017 15:04

Hiddink beschouwt Olsen als optie voor Oranje

De Deense bondscoach Morten Olsen tijdens debeslissende play-offwedstrijd om het Europees kampioenschap tegen Zweden. (17-11-2015)
De Deense bondscoach Morten Olsen tijdens debeslissende play-offwedstrijd om het Europees kampioenschap tegen Zweden. (17-11-2015)

Wie moet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal worden? Het is een vraag die veel Nederlandse voetballiefhebbers bezighoudt. Guus Hiddink, die bijna twee jaar geleden vertrok bij Oranje, schuift een opvallende kandidaat naar voren: Morten Olsen.

Bij het FOX Sports-programma De Tafel van Kees legt Hiddink uit waarom hij Olsen geschikt acht voor de klus. "We hebben het voor de uitzending even over een naam gehad die het goed heeft gedaan en bij Ajax leuk voetbal heeft laten zien: Morten Olsen. Maar die is ook al van mijn leeftijd en volgens mij gestopt. Dat weet ik niet", zegt oud-bondscoach Hiddink, wiens opvolger Danny Blind onlangs ook het veld moest ruimen.

"Hij heeft de rust, uitstraling en ervaring. Hij weet hoe het is om bondscoach te zijn. Over andere mensen heb ik nog niet nagedacht", vervolgt Hiddink, die geen voorkeur heeft voor een Nederlandse of buitenlandse bondscoach. De zeventigjarige Hiddink denkt dat Ruud Gullit ook wel een aardige optie is. "Ruud heeft het voordeel dat hij wel 'verschijnt'. Hij heeft uitstraling."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner