09.04.2017 15:20

Promes scoort wederom bij winnend Spartak

Quincy Promes heeft Spartak Moskou zondag weer aan een overwinning geholpen in de Russische competitie. De international van Oranje maakte de tweede treffer in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Ufa: 1-3. Promes tekende tien minuten na rust uit een strafschop voor zijn negende competitietreffer.

Denis Glushakov bracht Spartak Moskou in de 38e minuut op voorsprong. Kort nadat Promes vanaf elf meter voor de 0-2 had gezorgd, miste Kehinde Fatai een strafschop namens de thuisclub. Ivan Oblyakov zorgde in de slotfase alsnog voor de aansluitingstreffer, maar in de blessuretijd besliste Lorenzo Melgarejo op aangeven van Promes het duel.

Promes had de koploper van de Russische competitie maandag diep in blessuretijd ook al aan de winst op Gazovik Orenburg geholpen (3-2). Spartak Moskou gaat na 22 wedstrijden fier aan kop met 51 punten, acht meer dan Zenit Sint-Petersburg dat zaterdag niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Anzhi Makhachkala (1-1).