10.04.2017 09:40

Scoringsdrift Dost verbaast trainer Jesus niet

Bas Dost kent een uitstekend eerste seizoen bij Sporting Lissabon. Al 29 keer vond Dost dit seizoen het net waardoor hij nog altijd kans maakt op de Gouden Schoen. Trainer Jorge Jesus vindt het geen toeval dat Dost onder zijn leiding zoveel scoort.

"Topscorer van Portugal wordt hij met gemak", begint Jesus zijn verhaal op de officiële clubwebsite van Sporting Lissabon. Zaterdag scoorde de Nederlandse spits driemaal tegen Boavista. Dat waren doelpunten 25, 26 en 27 van dit seizoen in de Portugese competitie. Een ongekend aantal waardoor Dost nog altijd mee doet om de strijd om de Gouden Schoen. "In Europa gaat het tussen hem, Lionel Messi, Robert Lewandowski en Edinson Cavani." 

De trainer claimt ook zijn eigen aandeel. "We hebben het goed gedaan met hem. Het is geen toeval, als je ziet welke spitsen onder mij hebben gespeeld. Zoals Islam Slimani, die 32 keer scoorde", aldus de trainer over zijn werk met spitsen.

Dost scoorde dit seizoen in 25 optredens 27 keer in de Portugese competitie. Met dit aantal staat hij momenteel eerste in het klassement van de Gouden Schoen. Hij deelt die eerste plek met Lionel Messi. De Argentijn wist in de Primera Division ook al 27 keer het net te vinden. Wel had de baltovenaar daarvoor meer minuten nodig dan de Nederlandse spits. Edinson Cavani heeft weliswaar vaker gescoord in de Franse competitie (29 keer), maar de doelpunten in de Ligue 1 krijgen slechts een factor van 1.5.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner