10.04.2017 20:56

Ranieri weggewerkt door iemand binnen club

Oud Leicester City-trainer Claudio Ranieri zegt dat hij waarschijnlijk door iemand binnen de club weggewerkt is. Volgens hem zijn het niet de spelers maar is het een figuur achter de schermen die voor het vertrek zorgde.

Ranieri, die op het moment van ontslag een punt boven degradatiezone stond, is opgevolgd door zijn assistent Craig Shakespeare. De nieuwe trainer heeft de eerste wedstrijden sinds zijn aanstelling vijfmaal op rij in de Premier League gewonnen en staat in de Champions League nu tegenover Atletico Madrid in de kwartfinale.

Verder wilt Claudio Ranieri geen uitlatingen doen over wie het zou kunnen zijn die de Italiaan weg wilde hebben. Zoals altijd blijft de trainer netjes. De spelers van de club lieten wel merken niet achter het vertrek te zitten. Spelers als Jamie Vardy en Kasper Schmeichel lieten in het nieuws weten door te willen gaan met de trainer die hen vorig jaar kampioen maakte.

Zelfs José Mourinho liet destijds zien achter zijn collega te staan. In een persconferentie bij zijn club Manchester United droeg de Portugees de initialen van Claudio Ranieri.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner