13.04.2017 09:32

Stevens: "Ik gun het Schalke ietsje meer"

Huub Stevens hoopt dat Ajax het goed doet in de Europa League, maar de oud-trainer heeft toch iets meer sympathie voor zijn oude club FC Schalke 04.

"Het is dit jaar twintig jaar geleden dat de Eurofighters van Schalke 04 de UEFA Cup wonnen. En de club heeft daarom juist nu zijn zinnen op nieuw Europees succes gezet", aldus Stevens, die denkt dat Schalke 04 een goede kans maakt tegen Ajax. "Ajax speelt een bepaald soort voetbal waar de Duitsers wel raad mee weten, maar zij zijn dit seizoen niet in goeden doen. Schalke heeft een nieuwe manager, een nieuwe trainer en veel nieuwe spelers. Het is een club in opbouw. Dat zie je ook aan Klaas-Jan Huntelaar. Hij komt nauwelijks in de plannen voor, omdat de leiding met de toekomst bezig is."

Stevens is blij dat het Nederlands voetbal stappen maakt, maar hoopt op een plek in de halve finale voor Schalke 04. "Als je daar zo veel jaren hebt gewerkt, klopt je hart nog steeds voor die club", vervolgt Stevens tegenover De Telegraaf. "Voor het Nederlandse voetbal is het fantastisch dat Ajax in de kwartfinale staat, want zo’n succes hebben we hard nodig. Als Ajax doorstoot naar de halve finale, is dat voor Nederland helemaal geweldig. Maar nogmaals: ik gun het Schalke ietsje meer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner