13.04.2017 10:58

Dinamo Moskou keert terug op hoogste niveau

Dinamo Moskou heeft zeven wedstrijden voor het einde van de competitie promotie naar de Premier Liga afgedwongen. De grootmacht uit Moskou degradeerde vorig seizoen naar de 1. Division in Rusland.

Dinamo Moskou kwam dinsdagavond in actie tegen FK Khimki (0-0) en hield één punt over aan het duel met de huidige nummer elf van de 1. Division. Dinamo Moskou staat daardoor nu op 69 punten en is niet meer te achterhalen door de huidige nummer drie SKA-Energia Khabarovsk, dat op 47 punten staat. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks naar het hoogste niveau in Rusland.

Alexander Büttner liet in januari zijn lucratieve contract bij Dinamo Moskou ontbinden, maar had wel een aandeel in de promotie (en mogelijk aanstaande kampioenschap) van Dinamo Moskou. De linkspoot, die inmiddels is teruggekeerd bij Vitesse, kwam dit seizoen viermaal in actie bij Dinamo Moskou in de 1. Division. Twee keer mocht de verdediger in de basis beginnen, ook speelde Büttner dit seizoen nog één bekerduel namens de Russische ploeg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner