13.04.2017 19:34

Wederom teleurstelling voor pechvogel Afellay

Het is zeer aannemelijk dat Ibrahim Afellay zijn laatste wedstrijd van het seizoen al heeft gespeeld. De creatieve Nederlander van Stoke City heeft nieuwe zorgen om zijn knie en is daarvoor onder het mes gegaan.

"Hij is teruggegaan naar zijn chirurg in Barcelona en is opnieuw geopereerd", laat Stoke City-manager Mark Hughes weten tijdens een persconferentie voor de competitiewedstrijd tegen Hull City. "Er waren wat kleine problemen met zijn knie, maar hopelijk zijn die nu verholpen." Door een knieblessure miste Afellay het grootste gedeelte van de eerste seizoenshelft in de Premier League. 

Tussen december en april kwam de middenvelder twaalf keer in actie en daarin maakte hij slechts eenmaal de negentig minuten vol. Aangezien de competitie nog maar zes wedstrijden duurt, lijkt het uitgesloten dat Afellay dit seizoen nog op het veld terugkeert. "Helaas zijn we Afellay een paar weken kwijt, het is onwaarschijnlijk dat hij nog in actie zal komen. Maar laten we dat vooral nog even afwachten."

Begin maart maakte Stoke City nog bekend dat het contract van de oud-speler van PSV met twee seizoenen is verlengd. De verbintenis tussen club en speler verliep aankomende zomer, maar loopt nu door tot medio 2019.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner