13.04.2017 23:42

Babel en Boëtius scoren, maar gaan onderuit

Olympique Lyon en Celta de Vigo hebben in eigen huis gewonnen in de heenwedstrijden van de kwartfinale in de Europa League. Ondanks doelpunten van Ryan Babel en Jean-Paul Boëtius wonnen de Franse en Spaanse ploegen.

Babel zette Beşiktaş al na een kwartier spelen op 0-1, nadat het duel driekwartier later begon wegens rellen op de tribune. Lange tijd leek het zo te blijven, maar tegen het einde werden de Fransen gevaarlijker. Pas in de laatste tien minuten kon Lyon het verschil maken. Corentin Tolisso zette zijn ploeg op 1-1, waarna Jérémy Morel een minuut later profiteerde van een gigantische blunder van Beşiktaş-doelman Fabricio.

Celta wint
Ook Celta de Vigo heeft zichzelf in eigen huis een goede uitgangspositie verschaft. De Spanjaarden kwamen langszij nadat Boëtius KRC Genk op 0-1 kopte. Nog voor rust stond het 3-1, door goals van Iago Aspas, Pione Sisto en oud-Feyenoorder John Guidetti. Eveneens oud-speler van Feyenoord Thomas Buffel zette de eindstand op het bord: 3-2.