14.04.2017 11:48

Meer goals Lukaku dan Boro in Premier League

Romelu Lukaku scoorde dit seizoen al meer treffers in de Premier League dan nummer negentien Middlesbrough. De Belgische aanvaller vond al 23 keer het net tegenover 22 doelpunten van de promovendus. 

De oersterke spits is met dat aantal de topscorer van de meest kapitaalkrachtige competitie van de wereld. De 23 doelpunten maakte de oud-spits van RSC Anderlecht in 30 duels namen s The Toffees. Twee keer maakte Lukaku, die donderdag aangaf bij Ronald Koeman zijn contract niet te verlengen, een hattrick. Dat gebeurde in de 0-3 gewonnen wedstrijd tegen Sunderland en tijdens de 6-3 overwinning op AFC Bournemouth. In dat duel scoorde hij zelfs viermaal, iets wat Middlesbrough dit seizoen nog geen enkele keer is gelukt, in zowel de Premier League als in de FA en League Cup.

Improductief Boro in 2017
Sinds het nieuwe jaar lijkt de ploeg van Marten de Roon het scoren te zijn verleerd, daar de ploeg sinds januari nog meer vijf treffers maakte. Om dat aantal te bereiken, had de ploeg van Steve Agnew twaalf wedstrijden voor nodig. Een gemiddelde van slechts 0,41 per duel. Enkel tegen Hull City kwam Middlesbrough meer dan eenmaal tot scoren, maar winnen deed het niet (4-2). Tegen Manchester United (1-3), West Bromwich Albion (1-1) en West Ham United (1-3) scoorde de ploeg een keer, echter alleen tegen The Baggies leverde dat een punt op.

De laatste en enige keer dit seizoen dat het meer dan twee keer scoorde was in het 3-0 gewonnen duel met Swansea City. Dat gebeurde in de eerste seizoenshelft, toen Middlesbrough een stuk effectiever was. Tijdens de eerste negentien optredens in de Premier League scoorde de ploeg namelijk zeventien doelpunten, wat een gemiddelde van 0,89 per wedstrijd oplevert.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner