17.04.2017 16:23

VVV nog geen kampioen, Achilles blijft hopen

Vito van Crooy (r.) moet in de achtervolging bij Youri Loen (l.) tijdens het competitieduel VVV-Venlo - FC Emmen (17-04-2017).
Vito van Crooy (r.) moet in de achtervolging bij Youri Loen (l.) tijdens het competitieduel VVV-Venlo - FC Emmen (17-04-2017).

VVV-Venlo is nog geen kampioen van de Jupiler League. Jong PSV wist weliswaar met 3-1 te winnen van Jong Ajax, maar de Limburgers vergaten zelf om in eigen huis af te rekenen met FC Emmen (0-0).

VVV promoveerde afgelopen vrijdag al naar de Eredivisie en de selectie dook vervolgens de stad in, dat deed VVV maandagmiddag geen goed. De ploeg was de bovenliggende partij, maar kwam amper tot grote kansen. Desondanks kregen de Limburgers na bijna een uur spelen een grote mogelijkheid op de 1-0. Clint Leemans mocht namelijk aanleggen vanaf elf meter, maar zijn strafschop werd gestopt door Dennis Telgenkamp. VVV moet daardoor nog minimaal tot vrijdagavond wachten op het kampioenschap.

Aan de onderkant van de Jupiler League deed Achilles'29 goede zaken. De hekkensluiter won namelijk met 2-1 in het Kras Stadion van FC Volendam, terwijl nummer negentien FC Dordrecht onderuit ging tegen SC Telstar (0-2). Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Achilles'29 nu nog een achterstand van drie punten op FC Dordrecht. Het doelsaldo is overigens ook in het voordeel van Dordt.

Overige uitslagen:

Fortuna Sittard 2-0 FC Oss
RKC Waalwijk 1-1 Almere City FC
Jong FC Utrecht 0-2 SC Cambuur
Helmond Sport 2-0 FC Den Bosch
NAC Breda 3-3 FC Eindhoven
De Graafschap 2-0 MVV Maastricht

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner