18.04.2017 22:35

Thuisreeks intact na uitschakeling Leicester

Het Europese avontuur van Leicester City in de Champions League is ten einde gekomen. Met opgeheven hoofd zal de regerend kampioen van Engeland afscheid nemen van de Champions League. Een aardig debuutjaar voor The Foxes.

Een seizoen waarin het ongeslagen bleef in alle thuiswedstrijden in de Champions League. Mede dankzij de sterke prestaties op eigen veld eindigde het bovenaan in de groepsfase. Club Brugge, FC Porto en FC Kopenhagen keerden zonder een punt huiswaarts na een bezoek aan King Power Stadium. In die drie wedstrijden scoorde Leicester vier doelpunten en kreeg het alleen tegen Club Brugge een tegendoelpunt.

In de achtste finale maakte het voor eigen publiek een 1-2 nederlaag in het eerste duel met Sevilla ongedaan door met 2-0 te winnen. Tegen Atlético Madrid lukte het weliswaar niet om te winnen, maar de ongeslagen status blijft voorlopig behouden voor The Foxes. Een 1-1 gelijkspel en een doelpunt van Jamie Vardy was niet genoeg om de 0-1 uitnederlaag ongedaan te maken.

Voor de Engelse spits in vorm was het zijn zevende doelpunt in zijn laatste tien schoten op doel. En bovendien zijn achtste goal in de laatste elf duels. Statistieken waar Vardy door de uitschakeling niets voor koopt, maar die wel aangeven dat hij goed in zijn vel zit. Overigens is Vardy sinds Frank Lampard in 2012 de eerste Engelsman die scoort in een kwartfinale in de Champions League.

Belangrijk doelpunt Saúl
Het doelpunt van Saúl was op meerder fronten van waarde voor Atlético Madrid. Het was in de wedstrijd het moment waarop Leicester besefte dat ze ineens drie doelpunten moesten maken om kans te houden op de halve finale van de Champions League. Daarnaast was het van Saúl zijn zesde doelpunten tijdens het kampioenenbal. Inclusief die van dinsdagavond was het zijn derde in de knock-outfase van het prestigieuze toernooi.

Daarnaast zal Saúl voor altijd in de geschiedenisboeken van Atlético Madrid staan met zijn doelpunt. Niet vanwege de schoonheid van zijn treffer. Hij knikte weliswaar fraai raak na een voorzet. Maar vanwege het feit dat het voor Atlético zijn honderdste doelpunt in de Champions League was. Filipe Luis zal daarnaast warme gevoelens hebben bij zijn assist. Zijn vorige assist tijdens de CL dateerde van oktober 2013 tegen Austria Wien.

Door het gelijkspel behoudt Atlético Madrid zijn ongeslagen status ten opzichte van Leicester City. In totaal speelden de twee ploegen nu zes keer tegen elkaar, waarvan vier keer de winst was voor Atlético en twee duels in een gelijkspel eindigde. Het laatste gelijkspel was er eentje die Atlético een plek in de halve finale van de Champions League bezorgde. Die zal dus smaken als een overwinning.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner