21.04.2017 19:18

Wuytens keert terug, Ødegaard basisklant

Zowel sc Heerenveen als Willem II trapt vrijdagavond met een afwijkend basiselftal speelronde 32 van de Eredivisie af. Martin Ødegaard krijgt bij de thuisploeg de voorkeur boven Luciano Slagveer.

Het is inmiddels alweer vier wedstrijden terug dat het Noorse wonderkind aan de aftrap stond bij de Friezen. Na de 4-1 afgang bij Excelsior passeerde coach Jurgen Streppel hem. Slagveer was gedurende de afgelopen drie duels zijn vervanger. Ook de rappe rechtsbuiten bleek echter niet overtuigend genoeg en wisselt weer om met Ødegaard. Voor de rest houdt Streppel vast aan zijn elftal, waardoor ook de omstreden Wout Faes het nog een keer mag proberen. De gehuurde verdediger speelde zeer matig tegen Ajax en kreeg qua rapportcijfer gemiddeld een 3.63.

Bij Willem II keert Dries Wuytens weer terug in de basis. Hij was voor het duel van vorige week, dat met 2-0 gewonnen werd van Go Ahead Eagles, niet fit genoeg. Zijn terugkomst keert goed uit, want Jordy Croux heeft ondertussen een schorsing opgelopen en verdwijnt daarom uit de basis. Daarnaast krijgt Jari Schuurman een kans vanaf het begin in het Abe Lenstra Stadion, op de plaats van Elmo Lieftink. Dat is zijn derde basisplaats.

Het duel is vanaf 20.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner