22.04.2017 22:05

Lille met Kishna naar eenvoudige overwinning

Lille heeft zaterdag eenvoudig gewonnen van Guingamp. In het Stade Pierre-Mauroy was middenvelder Nicolas De Preville de man van de wedstrijd met twee doelpunten in de eerste helft. De Portugese spits Éder zorgde in de tweede helft voor de eindstand: 3-0.

De Preville kreeg zaterdagavond op het middenveld gezelschap van Ricardo Kishna. Trainer Franck Passi zette de oud-Ajacied op nummer tien achter Éder. Na 74 minuten spelen werd een moegestreden Kishna naar de kant gehaald. De andere Nederlander Anwar El Ghazi bleef de hele wedstrijd op de bank zitten.

Lille speelt de competitie zonder verdere betekenis uit. Met een voorlopige twaalfde plaats in Ligue 1 is degradatie afgewend en de bovenste plekken zijn onbereikbaar voor de Noord-Franse club.

Bordeaux is daar wel te vinden, in strijd met Olympique Marseille en Olympique Lyon om Europees voetbal. Bordeaux won zaterdagavond met 2-0 van hekkensluiter Bastia. Lyon, met Memphis Depay, speelt zondagavond thuis tegen koploper AS Monaco.