23.04.2017 12:16

Jørgensen voelt concurrentie in zijn nek hijgen

Nicolai Jørgensen tijdens sc Heerenveen - Feyenoord. (19-03-2017)
Nicolai Jørgensen tijdens sc Heerenveen - Feyenoord. (19-03-2017)

Het zag er dit seizoen lange tijd naar uit dat ­Nicolai Jørgensen de topscorer van de Eredivisie zou worden, maar de Deense spits van Feyenoord kan in de slotfase van de competitie zomaar naast de topscorerstitel grijpen. Vijf spelers hijgen in de nek van Jørgensen, die in de laatste wedstrijden van het seizoen flink aan de bak moet.

Jørgensen wil niet alleen de landstitel veroveren, maar ook dolgraag de nieuwe topscorer van de Eredivisie worden. De Deen staat met nog drie wedstrijden te spelen op negentien doelpunten. Daarmee heeft hij slecht één doelpunt voorsprong op drie spelers: Samuel Armenteros, Reza Ghoochannejhad en Ricky van Wolfswinkel. Een groot voordeel is dat deze spitsen deze speelronde niet meer in actie komen. Armenteros en Ghoochannejhad hebben al een wedstrijd gespeeld, Van Wolfswinkel is geschorst.

Er zijn nog twee outsiders in de strijd om de topscorerstitel: Enes Ünal (17) en Mimoun Mahi (16). Met name Mahi moet nauwlettend in de gaten worden gehouden. De aanvaller van FC Groningen verkeert in bloedvorm en scoorde de laatste vier wedstrijden zes doelpunten.

Nicolai Jørgensen (19):
Vitesse-uit
Excelsior-uit
Heracles Almelo-thuis

Samuel Armenteros (18):
ADO Den Haag-thuis
Feyenoord-uit

Reza Ghoochannejhad (18):
PEC Zwolle-uit
NEC-thuis

Ricky van Wolfswinkel (18):
Feyenoord-thuis
FC Utrecht-uit
Roda JC-thuis

Enes Ünal (17):
Sparta Rotterdam-uit
FC Groningen-thuis

Mimoun Mahi (16):
PSV-thuis
FC Twente-uit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner