23.04.2017 22:28

Vitesse doet onderzoek naar 'kaartenhandel'

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

In het Gelredome bij de wedstrijd van Vitesse tegen Feyenoord waren er meer Feyenoordsupporters aanwezig dan de 1200 die zich in het uitvak bevonden. Vitesse gaat een onderzoek doen hoe het mogelijk is dat er zoveel Rotterdamse supporters op de thuisvakken van Vitesse waren. 

Het was een opmerkelijk gezicht in Arnhem. In de 66e minuut begonnen supporters van de Rotterdamse club vanuit het uitvak te zwaaien naar de supporters in de thuisvakken. Toen werd duidelijk dat er veel Feyenoordaanhang zich op de thuisvakken van de Arnhemse club bevond. "Vooraf zijn er diverse maatregelen getroffen om de wedstrijd organisatorisch zo goed mogelijk te laten verlopen. Op drie van de vier tribunes is het ordentelijk verlopen. "Dat op de Just Göbel-tribune (West) Feyenoord-aanhangers zaten heeft er met name mee te maken dat zakelijke relaties meerdere tickets konden bijbestellen. Hoewel dit op naam diende te gebeuren, betreurt Vitesse het ten zeerste als er Vitesse-supporters hinder van hebben ondervonden. Er gaat grondig geëvalueerd worden hoe dit bij volgende wedstrijden beter georganiseerd kan worden", meldt Vitesse op de clubwebsite.

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat er veel Feyenoordsupporters bij uitwedstrijden van de Rotterdamse club zich in de thuisvakken bevinden. Onder bij andere SC Heerenveen en FC Groningen waren de Rotterdammers in grote getale aanwezig. Bij Willem II ontstond er zelfs een opstootje op de tribune tussen supporters van Willem II en een Feyenoordsupporter. De volgende uitwedstrijd van Feyenoord is tegen stadsgenoot Excelsior. Als de ploeg van Giovanni van Bronckhorst wint, is de club landskampioen. 

Kampioenswedstrijd
De verwachting is dan ook dat er weer veel aanhang van Feyenoord op Woudestein aanwezig zal zijn. Op internet worden de eerste kaartjes alweer aangeboden. Het is alleen niet goedkoop. Voor 3000 euro heb je twee kaartjes op de korte zijde en voor 8000 euro heb je twee kaartjes op de lange zijde. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner