23.04.2017 22:46

Messi beslist de Clásico met 500e treffer

FC Barcelona heeft de kansen op de titel in Spanje levend gehouden door in een spectaculaire Clásico Real Madrid te verslaan (2-3). Lionel Messi schoot de Catalanen diep in blessuretijd met zijn 500e doelpunt voor de club alsnog naar de zege, nadat James Rodriguez Real enkele minuten ervoor op 2-2 had gebracht. De Catalanen hebben nu net als Real 75 punten, maar hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.

De thuisploeg begon met veel vertrouwen aan het beladen duel met de aartsrivaal. Madrid wist zich halverwege de week te plaatsen voor de laatste vier in de Champions League en zag de aartsrivaal stranden in de kwartfinales. Barcelona moest de Clásico winnen om nog kans te maken op een hoofdprijs na de uitschakeling afgelopen woensdag door Juventus.

Madrid kwam op voorsprong via Casemiro. Die benutte de rebound nadat een inzet van Ramos via de paal voor zijn voeten was beland. Lionel Messi trok de stand vijf minuten later weer gelijk door als een mes door de Madrileense verdediging te snijden en hard binnen te schieten. Vlak voor rust verzuimde Messi de bezoekers op voorsprong te schieten.

Kansen aan beide kanten
Na rust golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen. De twee keepers, Keylor Navas bij Real en Marc-André ter Stegen bij Barcelona, brachten enkele keren knap redding. Ivan Rakitic schoot Barcelona op voorsprong nadat hij Toni Kroos eenvoudig had uitgekapt.

Toen vervolgens Sergio Ramos met rood van het veld moest na een ongecontroleerde sliding op Messi zag het er slecht uit voor de thuisploeg. Real-coach Zinédine Zidane bracht James Rodriguez, die de stand vlak voor tijd weer gelijk trok, maar de Argentijnse sterspeler van Barça had het laatste woord.