24.04.2017 10:38

Viergever begrijpt PSV-aanhang niet: "Gênant"

Nick Viergever kon na afloop van de verloren topper tegen PSV (1-0) geen begrip opbrengen voor de PSV-supporters. Na het laatste fluitsignaal klonk het 'Helemaal niets in Amsterdam' in het Philips Stadion.

"Ik vind het meer gênant voor PSV zelf dat het PSV-publiek dat gaan zingen, terwijl hun eigen club voor de titel hoort te strijden", begint Viergever zijn verhaal in gesprek met Ajax TV. "Ik vind dat eerder kenmerkend voor het PSV-publiek dan voor ons. Wij laten hier de titel liggen, maar zij zijn vanaf de winterstop eigenlijk al kansloos. Dan vinden ze het leuk dat wij het niet redden, maar ik denk dat het PSV-publiek beter naar zichzelf kan kijken dan naar ons."

Door de nederlaag is het gat met Feyenoord vier punten. Met slechts twee wedstrijden te spelen lijkt de titelrace gelopen. Dat realiseert ook Viergever, maar hij weet dat Ajax nog in de Europa League zit. "De koppies moeten nu omhoog, want we hebben nog wat moois met de halve finale in de Europa League tegen Olympique Lyon. We hebben nu tien dagen om toe te leven naar die wedstrijd. We moeten deze nederlaag een plek geven en goed herstellen van deze zware periode, zodat we weer het Ajax kunnen laten zien dat we al heel lang laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner