25.04.2017 14:02

Gladbach en Frankfurt in eerste halve finale

Dinsdagavond nemen Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt het tegen elkaar op in de eerste halve finale van de DFB-Pokal. Woensdagavond spelen Bayern München en Borussia Dortmund de andere halve finale. Borussia Mönchengladbach gaat op jacht naar de zesde finale in de clubhistorie en Eintracht Frankfurt gaat op jacht naar de zevende finale in het clubbestaan. 

Bekerfinales Borussia Mönchengladbach
Op 5 oktober 1960 speelde Borussia Mönchengladbach haar eerste bekerfinale. Destijds werd Karlsruher SC met 3-2 verslagen. Op 23 juni 1973 werd de tweede DFB-Pokal in de wacht gesleept. Na verlenging waren 'Die Fohlen' met 2-1 FC Köln de baas. Op 31 mei 1984 verloor Mönchengladbach haar eerste finale. Na een zinderende strafschoppenserie was Bayern München te sterk. Michael Rummenigge besliste maakte de winnende strafschop en daarmee eindigde de serie in 7-6. Op 23 mei 1992 verloren 'Die Borussen' wederom na een strafschoppenserie. Hannover 96 won de serie met 4-3 nadat het 0-0 was gebleven in de reguliere speeltijd. Op 24 juni 1995 werd de derde DFB-Pokal in de clubhistorie gewonnen. Vfl Wolfsburg werd met een 3-0 nederlaag weer naar huis gestuurd. 

Bekerfinales Eintracht Frankfurt
Op 13 juni 1964 speelde Eintracht Frankfurt voor het eerst de bekerfinale. De eerste bekerfinale werd niet zoals Borussia Mönchengladbach gelijk in winst omgezet. TSV 1860 München was Frankfurt met 2-0 de baas. Daarna volgde een serie van vier bekerfinales die allemaal werden gewonnen. Op 17 augustus 1974 werd Hamburger SV na verlening met 3-1 verslagen en een seizoen later op 21 juni 1975 werd MSV Duisburg op een 1-0 nederlaag getrakteerd. Op 2 mei 1981 werd de derde beker in de wacht gesleept. Frankfurt was met 3-1 te sterk voor FC Kaiserslautern. Het kwartet aan bekerzeges werd op 28 mei 1988 behaald. Negen minuten voor tijd zette Lajos Détári de stand op 1-0 voor 'Die Adler'. Dat was ook de uiteindelijke eindstand. Frankfurt won met 1-0 van Vfl Bochum. Op 29 april 2006 speelde Frankfurt haar meest recente bekerfinale. Bayern München was daarin met 1-0 te sterk door een doelpunt van Claudio Pizarro. De trainer destijds van Frankfurt, Friedhelm Funkel, werd die wedstrijd nog naar de tribune gestuurd. 

Ontmoetingen tussen Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt 
In de DFB-Pokal kwamen Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt elkaar tot nu toe viermaal tegen. Drie keer ging Mönchengladbach er met de winst vandoor en één keer was Frankfurt te sterk. De de meest recente ontmoeting tussen beide partijen in de beker was twee seizoenen geleden in de tweede ronde. Toen wonnen 'Die Borussen' met 2-1. De ploegen zijn elkaar nog nooit in de halve finale tegengekomen, dus dat is dinsdagavond voor de eerste keer. In de twee competitie ontmoetingen dit seizoen werd er door beide ploegen nog niet gescoord. In Mönchengladbach werd het 0-0 en in Frankfurt kwamen ze ook niet verder dan 0-0

De eerste finalist wordt gezocht en wordt dinsdagavond gevonden!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner