25.04.2017 19:42

Commissie spaart Sergio Ramos met schorsing

Real Madrid kan alweer behoorlijk snel een beroep doen op sterkhouder Sergio Ramos. De mandekker kreeg in El Clásico een rode kaart na een bikkelharde tackle, maar kreeg dinsdag een schorsing van één wedstrijd opgelegd.

Tegen FC Barcelona ging Sergio Ramos met twee benen vooruit het duel met Lionel Messi aan, waarna de scheidsrechter van dienst een directe rode kaart trok. Bij een 1-2 stand kwam Real Madrid met tien man te staan, uiteindelijk verloor de Koninklijke de wedstrijd met 2-3. In de hoofdstad vreesde men voor een lange schorsing voor Sergio Ramos, maar de centrumverdediger mist alleen de wedstrijd tegen Deportivo La Coruña.

Zodoende hoeft Real Madrid de steunpilaar achterin niet te missen in de belangrijke titelstrijd. Het is razend spannend in de Primera División, waar FC Barcelona en Real Madrid met nog vijf speelronden te gaan beide op 75 punten staan. Real Madrid moet echter nog een inhaalwedstrijd spelen, waardoor de ploeg bij winst op drie punten van FC Barcelona kan komen.

De afgelopen vier seizoenen wist Real Madrid de Spaanse competitie niet te winnen. Daartegenover stond vorig seizoen wel het winnen van de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner