26.04.2017 10:15

KNVB verwelkomt dertien nieuwe cursisten

Een van de dertien nieuwe cursisten, Kees van Wonderen. Hier als trainer bij een wedstrijd van Oranje onder-17.
Een van de dertien nieuwe cursisten, Kees van Wonderen. Hier als trainer bij een wedstrijd van Oranje onder-17.

De KNVB heeft dertien nieuwe cursisten verwelkomd voor de cursus voor coach betaald voetbal. Naast Arne Slot zullen onder anderen PSV-jeugdtrainer Geert Brusselers en oud-voetballer Kees van Wonderen zich opmaken voor de cursus.

Eerder kwam in het nieuws dat oud-voetballer John Heitinga niet toegelaten werd voor de cursus. De huidige analist van de wedstrijden in de Champions League is naast de boot gevallen door de aangescherpte regels van begin dit voorjaar. Door deze nieuwe regels wordt er minder gekeken naar persoonlijke ervaring op het veld als speler maar meer naar voetbalkennis. De 416 competitiewedstrijden doen er volgens de KNVB, mede als het spelen van een finale van een Wereldkampioenschap niet toe. 

De lijst van cursisten die wel toegelaten zijn, bestaat uit de volgende dertien namen. Adrie Poldervaart, Geert Brusselers, Peter Reekers, Jurgen Seegers, Koen Stam, Peter Uneken, Fuat Usta, Erik van der Ven, Mischa Visser, Kees van Wonderen, Jeroen Rijsdijk, Arne Slot en Sjors Ultee.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner