26.04.2017 10:44

Tottenham hoeft geen spelers te verkopen

Pochettino op de bank tijdens de wedstrijd Burnley - Tottenham Hotspur
Pochettino op de bank tijdens de wedstrijd Burnley - Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur zal veel van haar spelers deze zomer behouden en alleen overbodige spelers verkopen. Trainer Mauricio Pochettino geeft aan dat geld geen probleem is en de duurste spelers gewoon behouden kunnen worden.

De ploeg van de Argentijn doet het goed in de Premier League en staat daarom ook tweede op de ranglijst. De goede vorm die de spelers hebben gaat niet onopgemerkt aan grote clubs en verschillende spelers staan al op een watchlist. Spelers als oud-ajacied Christian Eriksen en verdediger Kyle Walker zijn al gelinkt aan een overstap weg van de Spurs. Talentvol middenvelder Dele Alli is door veteraan op het middenveld Xavi zelfs geprezen en de Spanjaard geeft aan dat zijn voormalige trainer Pep Guardiola de jongeling naar Manchester City zou moeten halen.

De Argentijn zelf voelt echter geen druk om de spelers te verkopen. Na in gesprek te gaan met de voorzitter van de club blijkt dat het geld niet nodig is. "De spelers die we willen houden, houden we." zegt Pochettino daarom. 

De reden voor de interesse is ook volgens de trainer de vorm van recente tijd. "Omdat we de laatste tijd goede dingen doen, zijn de clubs met potentie op zoek naar talentvolle voetballers."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner