26.04.2017 14:17

Achttien maanden schorsing voor Joey Barton

Joey Barton (l.) probeert Anthony Martial (r.) de bal af te pakken tijdens het competitieduel Burnley - Manchester United (23-04-2017).
Joey Barton (l.) probeert Anthony Martial (r.) de bal af te pakken tijdens het competitieduel Burnley - Manchester United (23-04-2017).

De Engelse voetbalbond heeft Joey Barton voor achttien maanden geschorst. De middenvelder heeft onlangs toegeven verschillende voetbalweddenschappen te hebben afgesloten en daar wordt hij nu voor bestraft.

Barton heeft tussen 26 maart 2006 en 13 mei 2016 maar liefst 1260 weddenschappen afgesloten en dat is tegen de reglementen van de Engelse voetbalbond. Barton, die de weddenschappen in een eerder stadium al had toegeven, krijgt bovendien een boete van 35 duizend euro.

De schorsing van de 34-jarige Barton gaat per direct in, waardoor hij de wedstrijden tegen West Bromwich Albion, AFC Bournemouth en West Ham United aan zich voorbij moet laten gaan. Afgelopen weekend speelde hij nog negentig minuten mee tegen Manchester United, die wedstrijd werd overigens met 2-0 verloren.

Barton heeft zelf al gereageerd op de sanctie van de FA en heeft zijn pensioen aangekondigd. "Ik ben ontzettend teleurgesteld in de beslissing van de voetbalbond om mij voor achttien maanden te schorsen", aldus Barton op zijn persoonlijke website. "Die beslissing dwingt mij om per direct te stoppen met voetballen. Eén ding wil ik graag duidelijk maken: ik heb me nooit schuldig gemaakt aan matchfixing of iets anders om de integriteit van deze sport aan te tasten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner