26.04.2017 15:04

Stevens kijkt uit naar afscheid bij Schalke

Huub Stevens verheugt zich op zijn afscheidswedstrijd op 21 mei bij Schalke 04. De 63-jarige Nederlander, die een jaar geleden als hoofdtrainer afzwaaide bij Hoffenheim, wordt dan bij de Duitse club uit Gelsenkirchen bedankt voor zijn staat van dienst. "Schalke heeft altijd een plek in mijn hart", zei Stevens woensdag. "Het zal mijn laatste wedstrijd als trainer zijn, een bijzondere gebeurtenis."

Het duel vindt plaats op 21 mei, op diezelfde dag twintig jaar geleden won Schalke de UEFA Cup onder leiding van Stevens. De Nederlander coacht in mei het team 'Eurofighters and Friends', dat bestaat uit spelers uit het seizoen 1996/1997, aangevuld met anderen. Zo zijn Youri Mulder en de huidige bondscoach van Ivoorkust Marc Wilmots van de partij.

Schalke is al druk met de voorbereidingen voor het afscheid. "Iedereen wil Huub bedanken voor zijn werk. Al mijn ploeggenoten zijn erbij", aldus voormalig aanvoerder van Schalke Olaf Thon.

Stevens was van 1996 tot 2002 en van 2011 tot 2012 trainer bij Schalke. In Nederland was PSV zijn laatste club als hoofdtrainer.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner