26.04.2017 20:09

Alaba fit genoeg voor clash met Dortmund

David Alaba staat woensdagavond aan de aftrap als Bayern München aantreedt tegen Borussia Dortmund in de halve finale van de DFB-Pokal. De Oostenrijker is fit genoeg om vanaf het begin mee te doen.

Alaba was een twijfelgeval voor deze halve finale. Op rechts vervangt Philipp Lahm Rafinha weer, ten opzichte van het 2-2 gelijkspel tegen 1. FSV Mainz 05 afgelopen weekend. Door de terugkomst van Javi Martínez schuift Alaba op naar de linkerkant, waardoor Juan Bernat op de bank belandt. Daarnaast gaat Carlo Ancelotti op het middenveld weer terug naar de formule die tegen Real Madrid werd toegepast, met Xabi Alonso controlerend op het middenveld en Thiago in de punt. Hierdoor begint Thomas Müller op de bank.

De enige naam die opvalt in het team van Dortmund is die van Łukasz Piszczek. De Pool krijgt op de rechterflank de voorkeur boven Erik Durm. Sokratis Papastathopoulos komt terug van een schorsing en neemt de plek van Matthias Ginter weer in. Op het middenveld is, zoals verwacht, Julian Weigl de vervanger van de geblesseerde Nuri Şahin. De 21-jarige middenvelder maakt zijn veertigste opwachting van het seizoen.

Het duel is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner